top of page
Helping Hands

ДАРЕТЕ
НА МАНАСТИРА

„Даром получихте, даром давайте.” (Матей 10:8)

Манастирското сестринство полага постоянни усилия за поддържането на Устремската обител на Света Троица в състоянието, в което тя заслужава да бъде, за да може да посреща стотиците поклонници и туристи благолепно и впечатляващо.

 

Поддръжката на сградния фонд, завещани ни от предците, не е никак евтинa и манастирът не е в състояние да осигури нужното финансиране и персонал за целта.

ДАРИТЕЛСКА КАМПАНИЯ 
ЗА ОСНОВЕН РЕМОНТ
НА МАНАСТИРСКАТА МАГЕРНИЦА

Днес в манастира тече усилена кампания за набиране на средства за извършване на основен належащ ремонт на манастирската магерница.

 

По програмата за развитие на селските райони 2014 - 2020 година, подмярка 7.6 - „Проучвания и инвестиции свързани с поддържането, възстановяването и подобряване на културното и природното наследство на селата“ на Министерството на земеделието и храните беше извършен ремонт само на една от трите основни сгради на манастир „Света Троица“.  

 

В едната от сградите, която не е ремонтирана по този проект е  разположена манастирската магерница.  На манастирската магерницата не е извършван ремонт повече от петдесет години. Същата към настоящия момент е в окаяно състояние и негодна за използване от сестринството. Дървеният под е изгнил и нестабилен, таванът е напълно компрометиран, кухненският кът се нуждае от пълно обновяване. Основният ремонт на манастирската магерница е наложителен и неотложен, и всяко забавяне във времето ще влоши допълнително  и непоправимо състоянието и.

 

Инициативата за извършването на ремонта на магерницата е на сестринството на манастир „Света Троица“ село Устрем, общ.Тополовград, обл.Хасково.

 

Затова сестринството се обръща към всеки, който желае да окаже подкрепата, която е във възможностите му, да се присъедини към нашите усилия.

 

Всеки дар ще бъде приет с дълбока благодарност и молитвено застъпничество пред нашия Господ Иисус Христос и непорочната му Майка за здраве и преуспяване на дарителя и семейството му.

С уважение,

Игумения монахиня Серафима

Hands Up

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА

Банка „ДСК“ АД

Сметка:

IBAN:BG93STSA93000007784412 

BIC: STSABGSF

Титуляр: Манастир “Света Троица“ - с.Устрем, П.К.6563 

общ.Тополовград, обл.Хасково

Телефон за връзка:  +359 (0) 895775881

Volunteers

КАК ДА НИ ПОДПОМОГНЕТЕ

ПАРИЧНИ СРЕДСТВА

СТАНЕТЕ НАШ ДОБРОВОЛЕЦ

ПОДКРЕПЕТЕ НИ С ПУБЛИКАЦИЯ

  • банков превод

  • косене на трева

  • почистване на района около манастира 

  • подръжка и озеленяване на манастирския двор

  • подръжка на зеленчуковата и овощна манастирска градина

  • споделете впечатление, за да научат повече миряни за обителта

bottom of page